Flexfabrikken logo

Når HR-folkene brokker sig – har de så ret?

10. nov 2019 af Henriette Højer

Måske har HR-folkene ret, når de siger, at det tager dobbelt så lang tid at oplære – til gengæld får man halvt så meget, når man endelig er færdig med oplæringen. Sådan er der nemlig nogle HR-folk der opfatter omstændighederne, når det handler om at hyre en fleksjobber.

Vi kan simpelthen ikke fatte, at det kan være sandt. Og vi har noget at have det i.

Vi har nemlig ansat mere end 80 fleksjobbere de sidste fire år, så vi ved hvad vi taler om.

Eller måske er det fordi, vi har øvet os så meget og blevet så dygtige til at finde lige præcist dét, som fleksjobberen er allerbedst til og på den måde finder vi ikke at oplæringen er lang og vi får i den grad udbytte af deres kompetencer.

Vi tror på at de skeptiske HR-folk skal se tingene i et nyt perspektiv og have fokus på opgaver, der skal løses i stedet for mennesker, der skal ansættes i x antal timer om ugen. For det er klart at sammenligner man en fleksjobber, der arbejder 12 timer om ugen med en fuldtidsansat, så vil det af gode grunde tage tre gange så lang tid, før fleksjobberen har været på arbejde lige så længe som fuldtidsmedarbejderen. Det er logik.

Men ser man på opgaven og fleksibiliteten, så har alle virksomheder nogle opgaver, som med stor fordel kan fjernes fra fuldtidsmedarbejderen og dermed optimere processer. Der kan også være ekspertviden fra eksempelvis en journalist eller en revisor, der ikke længere kan arbejde fuld tid af fysiske eller psykiske årsager.

Men det kræver nytænkning og ikke så megen brok.

crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram